fredag 24 augusti 2012

Om att "slänga" in en toa


När vi flyttade in i vårt hus fanns det bara en toalett på övervåningen. Vi konstaterade att det nog skulle vara skönt med två badrum i framtiden och gjorde upp storstilade planer på ett spa/dusch/toa-palats på undervåningen. Sen insåg vi att vi skulle ha råd med detta fantastiska utrymme först år 2075 och bestämde istället att vi någon gång skulle "slänga in" en toa i ett litet rum bakom tvättstugan. Sen fick vi en inneboende och konstaterade att för fridens skull var det nog bra om den där toan slängdes in typ nu och inte om ett par år, så min kära pappa, pappa skalman, rörmokarkungen, kallades in för en dags jobb. Trodde vi.

En dags jobb visade sig vara väldigt många dagars jobb, för tydligen "slänger" man inte in en toa och ett handfat hur som helst. Det skulle rivas golv, dras rör, sättas tillbaka golv, dras fler rör, gjutas och borras och bilas och gudarna ska veta att han har slitit för vår skull. Även Micke har fått lära sig ett och annat nytt och har några sena nätter i bagaget på vår toaresa.

Nu är den i alla fall på plats, vattnet skvalar, toan spolar och golvet är helt. Tusen, tusen tack för din ovärderlighet pappa.

Frågar man vår dotter vad det är morfar gör nere i källaren får man för övrigt svaret:

- "Han bygger, så att Robert och Sofia ska kunna kissa och bajsa. Och prutta. Hehehehe."

/U

1 kommentar:

  1. Ni har alla jobbat på så bra, tycker iaf att de har gått ganska snabbt att slänga upp den där toan =)

    SvaraRadera