tisdag 5 juli 2011

Sagan om Pingu och Sälen

Varje kväll när Lilly ska sova och det är min tur att natta henne så vill hon höra sagan om Pingu och Sälen. Sagan har vi "utvecklat" tillsammans, vissa ord har lagts till, vissa delar har tagits bort och vissa partier är extra spännande. Exempelvis hade inte Pingu med sig sandlådan ut på sin fisketur när sagan började att berättas - men nu får den för allt i världen inte glömmas bort.

Om hon tröttnar på att höra min röst och inte orkar lyssna klart kan hon också tvärt deklarera att "sagan tut" och att det är dags att sova. Detta inträffar dock aldrig före partiet då sälen får tårar i ögonen.

Håll till godo, för här följer den mycket spännande berättelsen:

"En dag bestämde sig Pingu för att han skulle gå och fiska, så han tog sin hink, spade, sandlåda, stol och fiskespö. Sen ropade han "hej då Mamma, hej då Pappa och hej då Pinga" och så gick han iväg.

Efter ett tag kom han fram till isen. På isen fanns två hål. Pingu satte sig och fiskade vid det ena hålet. Men han såg inte, att i det andra hålet, där var ju Sälen.

Och Pingu såg inte att Sälen åt upp alla fiskar som han fångade.

Men så vid ett tillfälle så vände sig Pingu om och så fick han syn på Sälen. Och då sa han "näääääääää", för så får man ju inte göra. Man får inte äta upp någons fisk utan att fråga först. Så Pingu vart arg på Sälen. Han vart så arg att han bestämde sig för att stänga Sälens hål i isen. Så han hämtade ett stort isflak som fick bli ett lock.

Men Pingu såg inte att Sälen hade kvar sin arm på isen, så han råkade klämma Sälens arm. Och då vart Sälen ledsen och fick tårar i ögonen.

Och då fick Pingu dåligt samvete. Det var ju dumt att bli så där arg. Så han gav Sälen en fisk. Och då vart Sälen glad igen! Och så kramades dom!


Sälen vart så glad att han simmade långt ner i havet och hämtade en stor fick till Pingu. Och då vart ju Pingu glad igen! Och så kramades dom!

Sen gick Pingu hem med den stora fisken och visade den för Mamma, Pappa och Pinga. Och de vart så stolta över honom.

Så var sagan slut!"

/U

2 kommentarer:

  1. Tusen tack för er självkomponerade saga som ju kan vara bra att veta om Lilly helt plötsligt vill höra den när hon sover hos Nonno och Doffa.

    SvaraRadera
  2. Heelt underbart bra, haha!=)

    Kram Motter

    SvaraRadera