tisdag 26 juli 2011

Första dagen i vårt nya liv

Den 24 juli 2011, klockan 19.19, föddes äntligen Lillebror. 54 cm lång, 4 265 g tung. 15 gram tyngre än sin syster.

Han hade lite mer bråttom till världen än vad storasyster hade för lite drygt två år sedan. Första värken smög sig på runt tre på natten. Mormor hämtade Lilly på morgonkvisten och eskorterade fröken till Gnesta. Klockan två på eftermiddagen var värkarna så jobbiga att vi ringde till förlossningen som bad oss komma in för en undersökning. Jag var nästan sur på dom i förväg, säker på att vi skulle få vända och åka hem igen. Men nej, han som gömde sig i magen var 5 cm närmare världen och vi fick stanna. Efter mycket lustgas, ryggbedövning, svett och tårar så kom han till slut. Det må låta klyschigt, men det finns inget större än att hålla sitt nyfödda barn för första gången. Att höra det första skriket, se det skrynkliga ansiktet och känna den lilla kroppen mot sitt bröst är mäktigt. Mäktigt.

Han är perfekt, helt perfekt. Han har mörkt hår, plirande ögon och den sötaste plutmunnen en liten pojke kan mäkta med. Han har tio fingrar, tio tår och en brinnande aptit. Han piper när han vill ha mat och han sover tryggt i famnen. Han är så efterlängtad och välkommen och vi ser fram emot att lära känna lilla Björn. För det är hans namn. Björn.

Välkommen till familjen Lindbäck, älskade Björn. Det kommer att bli intensivt, utmanande och spängfyllt med kärlek och liv. Vårt liv, tillsammans, för alltid.

/U

2 kommentarer:

  1. Vad ska man säga.....jag kan känna ett vingslag av berättelsen,,att han ska heta Björn gör förstås morfar till den stoltaste i världen..Så himla skönt att det är klart..Kramkalas / Mormor

    SvaraRadera
  2. Nu är vi hemma och jag hoppades att det skulle finnas ett litet foto på Björn på bloggen och det fanns det :) Blev så glad och lite tårögd. Nytt liv är fantastiskt! Stort grattis igen! Vi kommer och tittar när ni är redo. Kramar

    SvaraRadera