måndag 15 oktober 2012

Helg och höst

Så har det varit helg igen. Tiden formligen flyger förbi och de där beryktade "egentidstimmarna" blir allt färre och färre i takt med att barnen blir större och större. Bloggen blir med andra ord inte uppdaterad lika ofta som förut och det känns som om jag mest skriver recaps på vad familjen pysslat med de senaste dagarna.

Nåväl, för framtida tillbakablickar, detta gjorde vi en höstig helg år 2012.

Pokeraction. Jag förlorade rätt så hårt.
Fredag. Vi har en mormor och en morfar som ställer upp allt vad de kan och lite till, så för att tacka och bocka för denna enorma kärlek ville vi bjuda dom på lite god mat och samkväm. Men är man storfamilj så är man, så även Maritha, Peter, Molly, Robert och Sofia satt runt både matbordet och pokerbordet. En fin fredagskväll blev det och visst är det härligt med så många älskade nattgäster under ett och samma tak.


Blåbärsbjörn redo för loppis.
Lördag. Sommaren och höstens sista bakluckeloppis i Hågelbyparken stod på dagordningen. Åtminstone för de flesta i storhushållet, Micke, Peter och morfar tog diverse verktyg och pryttlar för lite köksrenovering i Södertälje. Vi andra fyndade bland tomtar, barnkläder, "bra att ha"-prylar och njöt av solskenet på förmiddagen. Sen spelade Micke bandy medan jag och barnen chillade hemma och helt plötsligt var det dags att natta barnen och då klockade även jag in för natten. Det känns alltid lite underligt att somna klockan nio en lördag, men är man småbarnsförälder så är man.

Söndag.
Denna gråa söndag var det min tur att hålla i fikapinnen för bokklubben. Med detta i baktanke blev det ett hiskelig fikaproducerande i sveriges mjöligaste kök. Även Lilly ville bidra och började omgående tillaga en "geggamojja" av allt som gick att hitta i baklådan och när sörjan var färdig körde vi in härligheten i ugnen för att liksom se vad som hände. Ut kom en kaka som påminde om sockerkaka men med en eftersmak av både bröd och gröt. Bokklubben behövde dock inte smaka detta mästerverk utan fick klara sig på gamla hederliga chokladbollar och kärleksrutor. Kvällen avrundades med filmen Fargo och helgen avrundades med ett stort...

...YAAAAH!

/U

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar