måndag 2 januari 2012

2011

2011. Hur sammanfattar man ett helt år egentligen? Lilly skolades in på dagis i januari, graviddimman tätnade under våren, den lilla tösen började att PRATA, Micke lärde sig hur man anlägger en gräsmatta, all form av semestrande fick ställas in för att vår älskade Björn damp ner i familjen - en fantastisk liten pojke med en jäkla massa hår och en jäkla massa gos i kroppen och vi fick lära oss hur man gör med två kidz. Sen vart det höst och hemmaliv och träffa vänner och hänga på öppna förskolan. Vi vart äntligen med kombi och ytterligare ett litet banklån. Året avrundades med dop, julfirande, nyårsfirande och analkande 30 års galej.

Runt omkring oss har det varit tre härliga bröllop, Carro fick sin Andreas, Magnus fick sin Anna och Elisabeth och Danne knöt ihop säcken. Ett gäng härliga barn har satts till världen, Hedvig, Vincent, Gry, Dennis, Harry, Kajsa, Oskar, Alexander, (Jonathan var på håret), Ture och Edvin. Min fina syster och hennes Peter meddelade dessutom att en till är på väg, att jag ska bli moster. Mamma tog ut sin pension och övertalade pappa att köpa en kamin och eldade som om det vore vargavinter. Fast vintern har inte riktigt kommit ännu, ute faller regnet och inte snön. Ja. Sen har det förstås hänt en herrans massa mer saker som inte nämns just nu och just här, men som var varit lika fina för det. Och en herrans massa krig och skit och saker runt om i omvärlden som inte varit lika fina och som av den anledningen inte nämns just här och just nu.

Nu ser i alla fall jag fram emot 2012, och framför allt fram den 8 februari då jag ska bli moster och våren då jag och Maritha ska vara mammalediga tillsammans.

Nyårfest var det ja. På pappret skulle vi bli 17 vuxna och ett ganska stort gäng ungar, men förkylningar och annat otrevligt reducerade skaran till cirkus 10 vuxna, Lilly och Lillklumpen. Men, skam den som ger sig, vi firade in det nya året med femkamp, sjukt mycket god mat, otaliga pingismatcher och fyrverkerier!

Nu väntar sockerutmaningen 7 svåra år, eller snarare sagt 7 svåra veckor. Det påstås så vackert att det tar 7 veckor att ändra ett beteende och just nu är mitt sockerberoende så svårt att något drastiskt måste tas till. Sju sockerfria veckor borde vara genomförbart. I teorin.

Vi avrundar denna långa text med ett hederligt GOTT NYTT ÅR!

/U

1 kommentar:

  1. Ja, det har varit ett fantastiskt 2011!
    Men ååååhh vad jag längtar till lillan kommer och vi vår tid som mammalediga ihop! =)

    Kramar! /Moster som längrat tills du me blir moster =)

    SvaraRadera