lördag 9 februari 2013

Sim sam summit

Idag vaknade vi upp friska. Föräldrarna hade arbetat en hel vecka och kidzen rumlat runt på förskolan måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Det bör väl sägas att en vecka utan VAB i januari borde ses som en grandios bedrift.

För att fira denna friska framgång packade vi våra ryggsäckar och begav oss till badhuset i Huddinge. Barnen var uppspelta som små duracellkaniner som nyss tuggat batteri och det plaskades utan dess like. Båda de små badbusarna fick en privat åktur med pappa i rutchkanan och Lilly var mäkta stolt över att ha paddlat fram och tillbaka på en platt "grodsurfbräda" i lekpoolen. "Jag KAN simma" skanderade hon ett antal gånger och guppade vidare. Efter badet åt vi lite lunch och sen avvek son och far för att köra fram bilen. Då meddelande den lilla damen att hon faktiskt var sugen på glass. Jag försökte tappert undvika onödigt sockerintag och drog en vit lögn om att mamma inte hade pengarna på sig. Lilly är dock en självständig liten fröken och förklarade för mig att hon hade egna pengar, varpå hon halade upp 43 spänn ur sin blå teletubbie-ryggsäck och betalade två glassar - en åt henne och en åt Björn. Det är onekligen svårt att säga nej när dom betalar själva.

Väl hemma däckade tre av fyra familjemedlemmar i ett par timmar due to badhuströttma. Kvällen avrundades med melodifestivalen, yttterligare sockerkickar i form av lördagsgodis och tre godnattsagor innan sömnen återigen infann sig hos de små.

/U

2 kommentarer:

  1. Tänk så snart barn lär sig vikten av att kontanter med sig!
    Stolta morföräldrar är vi

    SvaraRadera
  2. Ha, ha, vad häftigt! 43 spänn är ju mycke, Lilly kommer nog bli en rik tjej när hon blir stor!:-)

    Kram Moster

    SvaraRadera